...

Σακούλες στα μάτια, σημάδια στο πρόσωπο, στην υφή και την όψη της επιδερμίδας, που μπορεί να μας οδηγήσουν σε συμπεράσματα που αφορούν την υγεία μας.

Ποια είναι αυτά, τι μπορεί να μας δείχνουν και πως θα μπορούσαμε ίσως να τα αντιμετωπίσουμε;

Είναι αλήθεια ότι εμείς οι αισθητικοί, ίσως είμαστε οι πρώτοι που θα παρατηρήσουμε κάποιες αλλοιώσεις στον υφή ή στην όψη της επιδερμίδας. Θα μπορούσαμε να παρακινήσουμε έτσι τον πελάτη σε ένα πιο εμπεριστατωμένο έλεγχο για την υγεία του ή να τον καθησυχάσουμε σε κάτι αθώο που θα τον ανησυχήσει!

Για να γίνω πιο συγκεκριμένη, όταν υπάρχει μια ασυνήθιστη τριχοφυΐα στο πρόσωπο ή μία έντονη ακμή στην περιοχή της κάτω γνάθου πάντα κάνουμε μια συζήτηση πριν προχωρήσουμε σε οποιαδήποτε εφαρμογή. Μπορεί να χρειάζεται ένας έλεγχος για πολυκυστικές ωοθήκες ή ένας ορμονικός έλεγχος για αύξηση των ανδρικών ορμονών.

Αν υπάρχει απώλεια τριχών στα βλέφαρα ή στα φρύδια μπορεί να είναι σημάδι μιας αρχόμενης αλωπεκίας.

Ο αποχρωματισμός των τριχών ή  κάποιων σημείων του δέρματος μπορεί να δηλώνει την αρχή μιας λεύκης.

Αν πάλι είμαστε πολύ χλωμοί μπορεί να έχουμε αναιμία. Αν είμαστε πολύ κίτρινοι μπορεί να υπάρχει κάποιο πρόβλημα με το ήπαρ μας.

σακούλες στα μάτια

Το οίδημα , οι σακούλες στα μάτια αν δεν είναι από κούραση μπορεί να είναι σημάδι χρόνιων αλλεργιών. Οι αλλεργίες προκαλούν αγγειοδιαστολή των αιμοφόρων αγγείων και στη συγκεκριμένη περιοχή που η επιδερμίδα είναι πιο λεπτή φαίνεται εντονότερο το πρόβλημα.

Γενικά  κατά τη διάρκεια μίας μάλαξης μπορούμε να παρατηρήσουμε την υφή και την όψη της επιδερμίδας  και να βγάλουμε κάποια  συμπεράσματα. Μπορεί να είναι ανησυχητικά αλλοιώσεις ή αύξηση σε κάποιες ελιές. Μπορεί όμως και αθώα όπως ένα αφυδατωμένο δέρμα το οποίο δεν το φροντίζουμε σωστά. Αλλά μπορεί να υποδεικνύει και κάποιο πρόβλημα που επηρεάζει την λειτουργία των ιδρωτοποιών αδένων, όπως ο υποθυρεοειδισμός ή ο διαβήτης.

Εδώ θα ήθελα να θυμίσω κάποιες αλλαγές που θα πρέπει να προσέξουμε στην καθημερινή μας ρουτίνα αυτούς τους μήνες. Να προστατέψουμε και να βοηθήσουμε την επιδερμίδα μας να ανταπεξέλθει σ’ αυτές τις ακραίες καιρικές συνθήκες.

  • Να επιλέξουμε τα καθαριστικά προϊόντα που χρησιμοποιούμε να μην περιέχουν αλκοόλη και σαπούνι και φυσικά να μη χρησιμοποιούμε νερό στο πρόσωπο μας γιατί το αφυδατώνει. Το ιδανικό θα ήτανε να έχουμε ένα προϊόν micellar για ντεμακιγιάζ.
  • Τα χέρια μας να μην τα πλένουμε με πολύ ζεστό ή πολύ κρύο νερό.  Αλλά χλιαρό και να χρησιμοποιούμε οπωσδήποτε μία πλούσια κρέμα χεριών και γάντια όταν είμαστε έξω. Στο πολύ κρύο η επιδερμίδα σκάει, ξεφλουδίζεται, δημιουργούνται παρανυχίδες και μπορεί να είναι είσοδος για μικρόβια .
  • Ένας ορός θρεπτικός ή μια πλούσια κρέμα νυκτός ή μια κρεμομάσκα θα μας χαρίσει περισσότερη λάμψη και θα δώσει τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται το δέρμα μας.
  • Φροντίζουμε να μην είμαστε σε πολύ ζεστό περιβάλλον, ούτε καθόμαστε κοντά σε τζάκι γιατί αφυδατώνεται η επιδερμίδα μας.
  • Ενυδατώνουμε την επιδερμίδα μας πίνοντας άφθονο νερό, χυμούς και τρώγοντας ωμά φρούτα και λαχανικά.
  • Δεν ενυδατώνουμε τα χείλη μας υγραίνοντας τα, αντιθέτως τα ξηραίνουμε. Ένα lipbalm είναι το ιδανικό προϊόν για ακραίες καιρικές συνθήκες.
  • Το καλύτερο βέβαια θα είναι να μπορέσουμε να κλείσουμε ραντεβού για μία βαθιά ενυδάτωση στην αισθητικό μας. Έτσι ώστε να μας φροντίσει και να επαναφέρει την επιδερμίδα μας την φυσική της λάμψη.

 

English
Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.