...

Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι σήμερα γερνάμε με διαφορετικό ρυθμό απ ότι τις προηγούμενες δεκαετίες. Η βιολογική μας ηλικία πολλές φορές δεν συμπίπτει με την ηλικιακή μας. Υπάρχουν άνθρωποι που δείχνουν πολύ νεότεροι  χωρίς να έχουν κάνει αισθητικές διορθώσεις και άλλοι που δείχνουν πολύ μεγαλύτεροι απ ότι είναι στην πραγματικότητα.

Πού οφείλεται αυτό το γεγονός;
Όχι μόνο στο DNA, το γενετικό υλικό του καθενός, αλλά και στον τρόπο ζωής που υιοθετεί ο καθένας μας. Πως φροντίζουμε τον εαυτό μας, αν φοράμε αντηλιακό, αν καπνίζουμε, αν κοιμόμαστε αρκετά, αν ξεκουραζόμαστε, αν περνάμε ποιοτικό χρόνο με τους δικούς μας ανθρώπους. Οι ρυθμοί της ζωής είναι πολύ διαφορετικοί από τις προηγούμενες δεκαετίες. Το άγχος, η έκθεσή μας στις ηλεκτρονικές συσκευές, η καθιστική ζωή, η ρύπανση του περιβάλλοντος και η κακή ποιότητα διατροφής είναι μερικοί από τους παράγοντες που δημιουργούν δερματικά προβλήματα.
Η αλήθεια είναι πως δεν πειράζει που μεγαλώνουμε, ίσα-ίσα μάλιστα είναι πολύ φυσικό. Αλλά για να καλομεγαλώνουμε θα πρέπει να προσέξουμε κάποιες συνήθειες που μας κάνουν κακό και γερνάει το δέρμα μας.

Ποιες καθημερινές συνήθειες μας οδηγούν πιο γρήγορα στη γήρανση;
Όλοι ξέρουμε λίγο πολύ τι μας οδηγεί στην γήρανση όπως το κάπνισμα, το να μη φοράμε αντηλιακή, να μην κοιμόμαστε αρκετά, να μη ξεκουραζόμαστε όπως πρέπει. Αλλά υπάρχουν κάποιες συνήθειες που δεν τις υπολογίζουμε, όπως:

  • Πλένοντας υπερβολικά το πρόσωπο (Το πολύ νερό στο πρόσωπο μας αφυδατώνει)
  • Πίνοντας με το καλαμάκι (Κάνουμε πολλές συσπάσεις στο άνω χείλος)
  • Χάνοντας απότομα πολλά κιλά (Η επιδερμίδα χάνει την ελαστικότητά της)
  • Οδηγώντας χωρίς αντηλιακό ( Οι ακτίνες φωτός περνάνε μέσα από το παμπρίζ)
  • Ανεβάζοντας τη θέρμανση στο σπίτι (Η υψηλή θερμοκρασία ξηραίνει το περιβάλλον)
  • Ξεχνώντας να πίνουμε νερό ( Το 70% του οργανισμού μας είναι νερό)
  • Καταναλώνοντας πολύ αλάτι (Αφυδατώνουμε τον οργανισμό μας)
  • Τσαλακώνοντας το πρόσωπο στον ύπνο μας ( Ο τρόπος που κοιμόμαστε δημιουργεί ζάρες)
  • Πίνοντας πολλούς καφέδες (Οι καφέδες μας αφυδατώνουν και οδηγούμαστε στη γήρανση)
  • Σκύβοντας πολύ στο γραφείο ( Η στάση που καθόμαστε μπορεί να επιδεινώσει τις ρυτίδες)

Πως μπορούμε να ανατρέψουμε ή να καθυστερήσουμε τη διαδικασία της γήρανσης;
Χρησιμοποιώντας εξειδικευμένα φαρμακοκαλλυντικά που ανταποκρίνονται σε συγκεκριμένες ανάγκες δέρματος και βοηθούν στη καλή διατήρηση της υγείας των κυττάρων, αλλά και στην αναστολή της διαδικασίας γήρανσης. Τέτοια είναι τα προϊόντα που περιέχουν πολλά αντιοξειδωτικά, βιταμίνες, φρουτοξέα, πεπτίδια.

Το Νο 1 λάθος που κάνουμε είναι που δεν ξεκινάμε νωρίς τη φροντίδα αντιγήρανση. Μετά τα 20-25 χρόνια μας θα πρέπει απαραίτητα να εντάξουμε στην καθημερινή φροντίδα μας μία αντιγηραντική κρέμα νυκτός, ώστε να βοηθήσουμε τα κύτταρά μας να παραμείνουν περισσότερο όσο είναι ακόμη ζωηρά.

Ποια είναι η σύγχρονη τάση στην αντιγήρανση;
Σήμερα περισσότερο από ποτέ υπάρχει η τάση για πιο φυσικές εικόνες. Τα άκαμπτα, ανέκφραστα και υπερβολικά φουσκωμένα χαρακτηριστικά εγκαταλείπονται και όλο και περισσότεροι στρέφονται σε επιλογές που θα τους κάνουν να νιώθουν όμορφα αλλά να έχουν ένα πιο φυσικό αποτέλεσμα.

Η εμπειρία μου  όλα αυτά τα χρόνια μου, με οδήγησε σε εξατομικευμένες και στοχευμένες φροντίδες δέρματος.
Ανάλογα την εποχή, την ποιότητα του δέρματος και τις ιδιαίτερες καθημερινές συνθήκες της κάθε πελάτισσας μπορούμε να κάνουμε ένα πλάνο φροντίδας ώστε να έχουμε ένα ανανεωμένο, φρέσκο πρόσωπο, βελτιώνοντας την υφή και την όψη της επιδερμίδας αλλά και τονώνοντας τους μύες που τη στηρίζουν. Ένας συνδυασμός που για μένα είναι απαραίτητος.

Όλες οι σύγχρονες φροντίδες, μεσοθεραπεία, μικροδερμοαπόξεση, φωτοανάπλαση, φρουτοξέα, στοχεύουν στην βελτίωση της επιδερμίδας ξεχνώντας τους μύες που τη στηρίζουν. Τα μικρορεύματα που κάνουν παθητική γυμναστική είναι η απαραίτητη φροντίδα που δεν πρέπει να λείπει από κανένα πλάνο περιποίησης του προσώπου μας , όπως δεν πρέπει να λείπει η γυμναστική σώματος από την καθημερινότητά μας.
Αυτή  η συνδυαστική φροντίδα αντιγήρανσης αναδεικνύει με φυσικό τρόπο τα χαρακτηριστικά του προσώπου και μας παρέχει ένα πλήρες στοχευμένο προληπτικό πρωτόκολλο ανάλογα της ανάγκες κάθε δέρματος.
Ενδεικτικά αναφέρω ότι θα μπορούσε να γίνει ένα πρόγραμμα 6 συνεδριών που θα περιλαμβάνει:
6 εφαρμογές με το μηχάνημα παθητικής γυμναστικής και
3 επισκέψεις μεσοθεραπείας με dermapen  αλλά και
3 φωτοανάπλασης ή μικροδερμοαπόξεσης.

Το πρόγραμμα αυτό μπορεί να γίνει σε όλο το πρόσωπο και το λαιμό ή σε μεμονωμένες περιοχές  όπως στο άνω χείλος ή στο λαιμό ή στα μάτια.

English
Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.