...

Θα προσπαθήσω να σας εξηγήσω με πιο τρόπο η Αισθητική συμβάλλει στην ποιότητα της υγείας μας.

Θεωρώ ότι θα συμφωνήσετε μαζί μου ότι ο σύγχρονος τρόπος ζωής μας έχει κάνει πολυάσχολους και βιαστικούς. Οι ανάγκες μας είναι πολλές και ο χρόνος ελάχιστος.

Μια όμως από τις βασικές ανάγκες του ανθρώπου και ιδιαίτερα της γυναίκας είναι η διατήρηση της υγείας και της ομορφιάς.

Οι γυναίκες καλούμαστε να φροντίσουμε την υγεία και την ομορφιά όχι μόνο την δική μας αλλά να εκπαιδεύσουμε και τους ανθρώπους που είναι μέσα στην οικογένεια μας και το στενό μας περιβάλλον.

Πρέπει να κατανοήσουμε ότι το δέρμα μας, που περιβάλλει όλο το σώμα μας είναι ένα πολύτιμο όργανο προορισμένο για πολλές φυσιολογικές λειτουργίες όπως: ρυθμίζει τη θερμοκρασία του σώματος και την παραγωγή του ιδρώτα, λειτουργεί σαν αισθητήριο όργανο σε σχέση με την αφή, την πίεση, τον πόνο, το κρύο και το ζεστό. Για αυτούς και για άλλους πολλούς λόγους πρέπει να φροντίζουμε ώστε το δέρμα του σώματος και του προσώπου μας να βρίσκονται πάντα σε πολύ καλή κατάσταση για να λειτουργεί κι αυτό και όλος ο οργανισμός μας φυσιολογικά. 

Η υγεία του σώματος και του δέρματος εξαρτάται από τη σωστή λειτουργία του οργανισμού, η οποία θεωρείται από τους ειδικούς ως απαραίτητη προϋπόθεση της ομορφιάς.

Θα έτυχε στις περισσότερες από εσάς κάποια στιγμή να σας είπαν “πόσο όμορφη δείχνεις τι έκανες στο δέρμα σου;” και σεις να αναρωτιέστε και να βεβαιώνεται “ δεν έκανα τίποτα ίσως ότι κοιμήθηκα καλύτερα”, ίσως θα έλεγα εγώ να ήταν καλύτερη και η διατροφή σας με περισσότερα φρούτα και λαχανικά. Θέλω να πω πως ο τρόπος που τρώμε, ο τρόπος που αναπνέουμε, ο τρόπος που κοιμόμαστε ακόμη και ο τρόπος που κινούμαστε, αποτελούν βασικά στοιχεία της υγείας επομένως και της ομορφιάς μας. Παράλληλα για να διατηρηθεί η ομορφιά μέχρι την ώριμη ηλικία αλλά και ακόμη περισσότερο, χρειάζεται μία ιδιαίτερη φροντίδα η οποία δεν ζητάει παρά μόνο λίγο χρόνο από τις καθημερινές μας ασχολίες.

Δεν θα σας κουράσω με θεωρίες αλλά θα προσπαθήσω να σας πω μικρά “μυστικά” που συνδέονται άμεσα ή έμμεσα με το ιδανικό της γυναικείας γοητείας και ομορφιάς από την “κορυφή ως τα άκρα” από την πρόληψη ως τη θεραπεία και από την θεωρεία ως την πράξη.

Φροντίδα του δέρματος του σώματος

Καταρχήν θα ήθελα να αναφερθώ στην φροντίδα που χρειάζεται το δέρμα του σώματός μας, το οποίο είναι βέβαια πιο ανθεκτικό από το δέρμα του προσώπου όχι όμως γιατί υπάρχει κάποια ιδιαιτερότητα αλλά επειδή το σώμα είναι καλυμμένο με τα ρούχα, σε αντίθεση με το πρόσωπο που μένει ακάλυπτο σε όλες τις εξωτερικές επιδράσεις (καιρικές συνθήκες κτλ).

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να αφήνουμε το δέρμα του σώματος χωρίς φροντίδα. Έχει κι αυτό τις ανάγκες του για εξωτερική θρέψη, κι όταν δεν του τις καλύπτουμε αφυδατώνεται, σπάζει και απολεπίζεται.

Μία πολύ εύκολη και γρήγορη καθημερινή φροντίδα είναι πριν τη διαδικασία του καθημερινού μας μπάνιου. Πριν ξεκινήσετε κάντε ένα στεγνό βούρτσισμα σε όλο το σώμα αρχίζοντας από τα πέλματα και καταλήγοντας στα χέρια μέση ωμοπλάτες. Μετά μπείτε στο μπάνιο και ξεκινήστε με ζεστό νερό και στη συνέχεια με κρύο νερό αρχίζοντας από τα πέλματα, γάμπες και ανεβαίνοντας μέχρι τους ώμους και το πρόσωπο. Με το κρύο νερό στο σώμα εκκρίνονται ενδοφρίνες, αυτές οι ορμόνες οι οποίες χαρίζουν ευεξία. Στη συνέχεια απλώστε σ όλο το σώμα ένα ενυδατικό γαλάκτωμα που ταιριάζει στο δέρμα σας.

Αυτή η απλή περιποίηση θα απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα από το δέρμα σας, θα βοηθήσει στη διαστολή των λεπτών αιμοφόρων αγγείων πράγμα που θα δώσει ώθηση στο δέρμα να απορροφήσει με τις καλύτερες δυνατότητες του τις κρέμες και να ξαναβρεί έτσι την υδάτωση και τη λιπαρότητα που είναι απαραίτητες για τη σφριγηλότητά του.

Όπως διαπιστώνουμε λοιπόν, η βασική φροντίδα για τη διατήρηση της ομορφιάς μας ξεκινάει από την καθημερινή φροντίδα στο σπίτι.

Και όταν αναφερόμαστε για το πρόσωπο τότε εννοούμε καλό καθημερινό καθαρισμό προσώπου. Δεν είναι απαραίτητο να έχουμε μακιγιαριστεί για να κάνουμε ντεμακιγιάζ καθημερινά. Ακόμη και μέσα στο σπίτι να είμαστε όλη μέρα το πρόσωπο χρειάζεται καθαρισμό το βράδυ γιατί έχει ρύπους, ιδρώτα έχει χάσει την φρεσκάδα του. Δεν μπορεί να φροντίζουμε το σώμα μας που προστατεύεται κιόλας από τα ρούχα με καθημερινό ντους και να μη φροντίζουμε το πρόσωπό μας που εκτίθεται σε τόσους περιβαλλοντικούς κινδύνους (ήλιος, αέρας, καυσαέριο κ.α)

Βέβαια η φροντίδα μας δεν πρέπει να περιορίζεται μόνο στο σπίτι, γιατί και η πιο απλή περιποίηση που γίνεται μέσα σε ένα εργαστήριο αισθητικής, δεν περιορίζεται στον καθαρισμό από τα μαύρα στίγματα, αλλά επεκτείνεται στην πλήρη ενίσχυση του δέρματος με όλα τα συστατικά που του χρειάζονται για να διατηρηθεί φρέσκο και νεανικό. Και αυτό συμβαίνει επειδή το δέρμα, από τα εσωτερικά του στρώματα παράγει ορισμένες εκκρίσεις όπως κολλαγόνο, ελαστίνη, βιταμίνες. Οι εκκρίσεις αυτές εξασθενούν με την πάροδο του χρόνου.

Η βιομηχανία των καλλυντικών όμως έχει αντιγράψει και έχει ενσωματώσει τα συστατικά αυτά μέσα στα διάφορα καλλυντικά, τα οποία χρησιμοποιούνται από την αισθητικό για την περιποίηση του προσώπου. Έτσι με την περιποίηση που θα γίνει μία φορά το μήνα, το δέρμα μπορεί να εμποτιστεί εξωτερικά με τα συστατικά που δεν μπορεί να αντλήσει από το εσωτερικό του. Αν οι περιποιήσεις αυτές είναι συχνές και επαναλαμβανόμενες το δέρμα μπορεί να διατηρηθεί για πολλά χρόνια σε άριστη κατάσταση. Η περιποίηση δεν στοιχίζει ακριβά, εφαρμόζεται σε όλα σχεδόν τα εργαστήρια αισθητικής είναι προσιτή σε όλες τις γυναίκες και γίνεται παράλληλα με τον καθαρισμό των μαύρων στιγμάτων αν υπάρχουν στο δέρμα.

Πολλές γυναίκες εκφράζουν το φόβο ότι αν κάνουν μία φορά καθαρισμό προσώπου θα χρειάζεται να κάνουν συνέχεια. Η αλήθεια είναι ότι αν δεις μία φορά το πρόσωπο σου καθαρό, λαμπερό και φρέσκο θέλεις να το βλέπεις συνέχεια έτσι.

Όταν το δέρμα δεν έχει δεχτεί ποτέ ούτε μία περιποίηση, λειτουργεί με τα ίδια τα συστατικά του. Χωρίς καθόλου ενισχύσεις. Αν αποφασίσουμε, έστω και μία φορά μόνο, να περιποιηθούμε το δέρμα με τα μέσα και τις μεθόδους που διαθέτει η σύγχρονη αισθητική, αυτό θα αναζωογονηθεί στο βαθμό που του επιτρέπει η τροφή που του δώσαμε. Η τόνωση που παίρνει το δέρμα με μία περιποίηση, διαρκεί από είκοσι μέρες έως ένα μήνα. Αν σταματήσουμε σ αυτή τη μία περιποίηση, με την πάροδο του ενός μηνός το δέρμα θα επανέλθει στην κατάσταση που ήταν πριν την περιποίηση. Σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να πάθει κάτι επειδή δεν θα το ξαναπεριποιηθούμε.

Σε τελική ανάλυση θα έχει το κέρδος αυτής της μίας περιποίησης, πράγμα που είναι πολύ καλύτερο παρά να μην το είχαμε ποτέ ενισχύσει έστω και με λίγη τροφή.

Τολμήστε λοιπόν μία περιποίηση στο δέρμα σας ακόμη και αν δεν υπάρχει προοπτική να την επαναλάβετε.

Μη φοβάστε ότι ο καθαρισμός θα σας αφήσει σημάδια και κοκκινίλες που δεν θα υποχωρήσουν για μέρες. Ίσως είχατε μία τέτοια κακή εμπειρία ή ακούσατε από κάποια φίλη σας ότι ταλαιπωρήθηκε για καιρό μετά μέχρι να αποκατασταθεί το δέρμα της. Αυτή η βαρβαρότητα ασκείται ευτυχώς, από μία μικρή μερίδα συναδέλφων που δεν κάνουν καλά την δουλειά τους. Η σωστή αισθητικός, που αγαπάει τη δουλειά της, νοιάζεται για το δέρμα σας όσο και εσείς, ξέρει να το φροντίζει καλύτερα από εσάς και πρέπει να σας εκπαιδεύει κάθε φορά που την επισκέπτεστε για την καθημερινή φροντίδα που ζητάει το δέρμα από εσάς την ίδια.

Μη βλέπετε την επίσκεψη σε ένα ινστιτούτο σαν πολυτέλεια αλλά σαν ανάγκη. Προσφέρετε στον εαυτό σας αυτή την ευχαρίστηση, να σας φροντίσει δηλαδή κάποιος άλλος, να σας βοηθήσει να τον υπεραγαπήσετε και τότε θα έχετε περισσότερα αποθέματα αγάπης για να προσφέρετε στους γύρω σας.

Σήμερα λοιπόν δεν θα πρέπει να υπάρχουν άσχημες γυναίκες. Υπάρχουν μόνο γυναίκες που δεν έχουν βρει τον τρόπο να γίνουν πιο όμορφες.

Και το πιο απλό πράγμα που μπορεί να κάνει μία γυναίκα για να δείχνει πιο όμορφη είναι να εκπαιδευτεί στο προσωπικό της μακιγιάζ. Πριν από εκατό περίπου χρόνια η συγγραφέας Άννα Μαρία Σελίγκο στο βιβλίο της “Ήμουν Ένα Άσχημο Κορίτσι” έγραψε: “Πρέπει να συνηθίσουμε να μακιγιάρουμε το πρόσωπό μας όπως συνηθίζουμε να πλένουμε τα δόντια μας, ή όπως κάνουμε το καθημερινό μας μπάνιο. Ίσως σας φαίνεται κάπως υπερβολικό, αλλά σκεφτείτε ότι αν περιποιείστε τον εαυτό σας μόνο σε ξεχωριστές περιστάσεις, δεν θα αισθάνεστε δική σας την ομορφιά σας”.

Αυτή λοιπόν η συγγραφέας του περασμένου αιώνα μας λέει ότι πρέπει να φροντίζουμε την ομορφιά μας όλες τις ώρες και κάθε μέρα για να την θεωρήσουμε δική μας. Τότε θα είμαστε σίγουρες γι αυτήν, θα αρέσει σ΄εμάς το πρόσωπό μας και θα μπορούμε να την επιβάλλουμε και στους άλλους με περισσότερη αυτοπεποίθηση.

Όσο για την υγεία του δέρματος μας και τους φόβους που πιθανόν νιώθουμε για το βαθμό που μπορεί να είναι βλαβερό το μακιγιάζ για όλη την ημέρα, πρέπει να έχουμε υπόψη μας ότι σχεδόν όλα τα σύγχρονα προϊόντα μακιγιάζ περιέχουν στη σύνθεσή τους προστατευτικές για το δέρμα ύλες με πολλούς αντιγηραντικούς παράγοντες και μάλιστα κάποια έχουν ισχυρή αντηλιακή προστασία με αποτέλεσμα να μας προστατεύουν περισσότερο από μία αντηλιακή κρέμα.

Μπορείτε λοιπόν άφοβα να χρησιμοποιείται πούδρα, make up, σκιά ματιών, μάσκαρα όλη μέρα και κάθε μέρα με την απαραίτητη προϋπόθεση ότι βράδυ πρέπει να καθαρίσετε το πρόσωπο με γαλάκτωμα και λοσιόν και να μη πέσετε για ύπνο χωρίς αυτή τη διαδικασία, όσο κουρασμένη κι αν είστε.

Κάτι άλλο εξίσου σημαντικό είναι ότι δεν πρέπει να μακιγιάρεστε όλες τις ώρες με τον ίδιο τρόπο και τα ίδια χρώματα. Το μακιγιάζ την ημέρα πρέπει να είναι πιο διακριτικό και το βράδυ λίγο πιο έντονο. Όμως και στις δύο περιπτώσεις πρέπει να βάφεστε έτσι ώστε το πρόσωπο να δείχνει αμακιγιάριστο.

Συχνά ακούμε ανθρώπους γύρω μας να κρίνουν και να κατακρίνουν εκείνους που επιλέγουν με λαχτάρα να κρατήσουν μερικά χρόνια ακόμη τη νιότη τους. Το θεωρούν απαράδεκτο και γελοιοποιούν αυτή τους την προσπάθεια, αποκαλώντας την ουτοπία.

Η επιθυμία αυτή, να θέλει ο άνθρωπος να παραμείνει νέος, είναι τόσο παλιά όσο και η ανθρωπότητα.

Ο Γκαίτε βάζει στο έργο του τον Φάουστ να πουλάει την ψυχή του για να ξαναγίνει νέος και σήμερα που η επιστήμη μπορεί να το πετύχει και μάλιστα με μικρό κόστος, αναρωτιέται κανείς πως μπορεί να υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που βλέπουν αυτή την πρόοδο σαν επιπολαιότητα; το καλύτερο που έχουν να κάνουν όσοι κατηγορούν τέτοιες προσπάθειες αναχαίτιση του γήρατος είναι να σιωπούν και να αφήνουν τους άλλους ανενόχλητους να παίρνουν τις αποφάσεις τους. Άλλωστε η μερίδα εκείνων που θέλουν και επιδιώκουν να κρατήσουν την νιότη τους δεν βλάπτουν κανέναν ούτε θίγουν τα γηρατειά αυτών που τα δέχονται αδιαμαρτύρητα. Ίσα ίσα που ομορφαίνουν τον κόσμο, γιατί συγκαταλέγονται σε ένα σύνολο νέων και ωραίων ανθρώπων. Και όσο περισσότερους όμορφους ανθρώπους βλέπουν τα μάτια μας γύρω μας, τόσο πιο όμορφος γίνεται και ο κόσμος μας, τόσο περισσότερο καλυτερεύει η ποιότητα της ψυχικής και σωματικής μας υγείας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

English
Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.