...
Με το κλείσιμο των σχολείων και το τέλος των εξετάσεων, ένα μεγάλο ποσοστό εφήβων θα πάνε τις πρώτες διακοπές τους μόνοι, χωρίς την συνοδεία των γονέων. Αυτό σημαίνει ότι θα είναι πιο ανέμελοι και περισσότερο ανυποψίαστοι σε κινδύνους που μπορεί να κρύβει η έκθεση στον ήλιο, η χρήση των κοινόχρηστων χώρων, αλλά και η συναναστροφή μαζί με άλλους ανθρώπους που δεν γνωρίζουμε τις συνήθειες της υγιεινής τους φροντίδας.

Θεωρώ σημαντικό λοιπόν να αναφερθώ στην περιποίηση της επιδερμίδας κατά την διάρκεια των  διακοπών κι ας φαίνεται ότι δεν ταιριάζουν αυτά τα δύο. Η αλήθεια είναι ότι η υγεία και η ομορφιά της επιδερμίδας  ΔΕΝ  ΚΑΝΟΥΝ  ΔΙΑΚΟΠΕΣ!

Όλοι είτε φύγουμε λίγες μέρες στο βουνό είτε στη θάλασσα, έχουμε στο νου μας την ανεμελιά, ένα πρόγραμμα ελεύθερο που δεν θα κάνουμε τίποτα και θα χαζεύουμε μόνο τον ουρανό.

Οι διακοπές όμως μπορεί να κρύβουν κάποιους κινδύνους αν αμελήσουμε την υγιεινή της επιδερμίδας μας.
Αν θέλουμε να πάμε και να γυρίσουμε χωρίς προβλήματα με μύκητες, εγκαύματα, αφυδάτωση…θα πρέπει να κρατήσουμε μία ποιότητα στην προσωπική μας υγιεινή.

 

Με αφορμή την κατασκηνωτική περίοδο και βλέποντας όλα αυτά τα παιδιά που ετοιμάζουν πυρετωδώς τις βαλίτσες τους για τις διακοπές, θα ήθελα να στρέψω την προσοχή τους σε φροντίδες που μπορούν να κάνουν πριν φύγουν.

Οι περισσότεροι σκέφτονται τα ρούχα, τις πετσέτες και κάποια βασικά πράγματα που θα χρειαστούν εκεί. Αλλά βλέποντας και συζητώντας με τα παιδιά που ήρθαν αυτές τις μέρες στο ινστιτούτο πριν πάνε κατασκήνωση, σκέφτηκα ότι είναι χρήσιμο να επικοινωνήσουμε κάποια μικρά μυστικά που θα κάνουν τις διακοπές πιο άνετες.

Πως μπορούμε να είμαστε περιποιημένοι στις διακοπές μας;

Μπορείς να έχεις και περιποιημένη επιδερμίδα και να χαίρεσαι τις διακοπές ανέμελα. Αρκεί να έχεις φροντίσει πριν φύγεις να κλείσεις ραντεβού σε αισθητικό.

Δεν αναφέρομαι μόνο στα κορίτσια και στις αποτριχώσεις που συνήθως κάνουν πριν τις διακοπές. Αναφέρομαι και στα αγόρια που συνήθως αντιμετωπίζουν πιο έντονα προβλήματα ακμής.

Καλό είναι να κάνουν ένα καθαρισμό προσώπου με υπέρηχο, έτσι θα έχουν λιγότερες βλάβες ακμής όταν επιστρέψουν στην πόλη.
Δείτε τα ολοκληρωμένα προγράμματα αντιμετώπισης της εφηβικής ακμής που έχουμε και ξεκινήστε τα από τώρα.

Αν πάλι δεν είστε έφηβοι, φροντίστε μία εβδομάδα πριν φύγετε κάπου οργανωμένα, ή στην πιο χαλαρή εκδοχή των διακοπών σε κάμπινγκ να κλείσε ραντεβού για:

 • Αποτρίχωση, δεν θα χρειάζεστε ξυραφάκια και θα είναι καλύτερη η επιδερμίδα σας
 • Lash lifting -βαφή βλεφαρίδων, δεν θα χρειαστείτε μάσκαρα και ψαλιδάκι βλεφαρίδων
 • Brow lift -σχηματισμός και διόρθωση φρυδιών, δεν θα χρειαστείτε το τσιμπιδάκι φρυδιών
 • Peeling σώματος, θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε το μαύρισμά σας περισσότερο
 • Καθαρισμό προσώπου με υπέρηχο, θα είναι πιο λαμπερό όταν επιστρέψετε
 • ΜanicurePedicure ημιμόνιμο, για άψογα νύχια σε όλη τη διάρκεια των διακοπών

Οι περιποιήσεις αυτές θα έλεγα ότι είναι οι πιο απαραίτητες, της τελευταίας στιγμής. Θα σας βοηθήσουν όμως να νιώθετε όμορφα περιποιημένες και να μπορέσετε να χαρείτε τις διακοπές σας ανέμελα. Χωρίς να σκέφτεστε την εμφάνισή σας.

Το να φροντίζουμε η  επιδερμίδα μας να είναι υγιής σε όλη τη διάρκεια των διακοπών δεν θέλει κόπο αλλά τρόπο!

 

Στην διάρκεια των διακοπών:

 • μην περπατάτε ξυπόλητοι στους κοινόχρηστους χώρους (μύκητες)
 • να μην απλώνετε την πετσέτα στην άμμο
 • προσοχή στα αντικείμενα προσωπικής τους υγιεινής (οδοντόβουρτσες, σφουγγάρια κ.α)
 • να χρησιμοποιείτε μονοδόσεις όπου μπορείτε (μάσκες, αφρόλουτρα, κρέμες)
 • μην κάθεστε πολλές ώρες στον ήλιο, ιδιαίτερα αν έχετε ακμή
 • να πλένετε το πρόσωπό σας πρωί και βράδυ

 

 

 

 

 

 

 

English
Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.