Φροντίζουμε καθημερινά εκτός από τα χέρια μας να σαπουνίζουμε σχολαστικά και το προσωπάκι μας. Ξεπλένουμε με άφθονο νερό και βάζουμε τη ρυθμιστική-εξισορροπητικής κρέμα για την ακμή.
Η ακμή δεν είναι αρρώστια να παίρνουμε φάρμακα.
Αν φροντίσουμε από την πρώτη στιγμή που θα παρουσιαστούν τα μαύρα στίγματα με σωστή καθαριότητα και την καθοδήγηση ενός ειδικού ίσως δεν φτάσουμε ποτέ στο σημείο να κάνουμε έντονες βλάβες.
Για εσάς που δεν έχετε στη διάθεσή σας προϊόντα, θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε υλικά που βρίσκονται στην κουζίνα σας, για να διατηρήσετε σ ένα επίπεδο καθαριότητας την επιδερμίδα σας.
Μηλόξιδο
Μπορεί να μην είναι ωραία η μυρωδιά του, αλλά είναι γεγονός ότι το ξύδι ρυθμίζει το ph του δέρματος. Τα οξέα που περιέχει βοηθούν σε μία ήπια απολέπιση της επιδερμίδας.
Χρησιμοποιήστε το σαν τονωτική λοσιόν για το πρόσωπο κατά της ακμής, αλλά και στην άγρια επιδερμίδα στα μπράτσα και στην πλάτη.
Αραιώστε το ξύδι με νερό (1 μέρος ξύδι σε 2 μέρη νερό) και απλώστε στην επιφάνεια του δέρματος που σας ενδιαφέρει.
Μέλι με κανέλα
Το μέλι είναι γνωστό για τις αντιβακτηριδιακές του ιδιότητες και η κανέλα για τις αντιφλεγμονώδεις. Ο συνδυασμός και των δύο σαν μάσκα στο πρόσωπο θα βοηθήσει το δέρμα να εξαλείψει τις βλάβες του και να μειώσει τα σημάδια ακμής.
Λεμόνι
Η μεγάλη οξύτητα που έχει το λεμόνι όχι μόνο δίνει λάμψη στην επιδερμίδα αλλά καταστρέφει και το βακτηρίδιο της ακμής. Μπορούμε να το εφαρμόσουμε άμεσα στις προβληματικές περιοχές στύβοντας το χυμό του πάνω σε ένα βαμβακάκι με το οποίο θα περάσουμε όλο το πρόσωπο
Μη ξεχάσετε να ενισχύσετε τη φυσική άμυνα του δέρματος σας καταναλώνοντας φρέσκα φρούτα και λαχανικά πλούσια σε βιταμίνες A,B,C,E, Σίδηρο, Ψευδάργυρο (κρόκος αυγού, σπανάκι, καρότο, γάλα, γιαούρτι, εσπεριδοειδή, μπρόκολο, ντομάτα, ακτινίδιο, ξηροί καρποί (κυρίως αμύγδαλα), όσπρια, σολομό).
Είναι αλήθεια ότι όταν τρεφόμαστε σωστά αυτό φαίνεται στην επιδερμίδα μας