...
Βιολογικά και Vegan καλλυντικά.
Μια τάση που κερδίζει όλο και περισσότερους καταναλωτές.

Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερο ενδιαφερόμαστε για την προστασία του περιβάλλοντος και την ισορροπία του οικολογικού μας συστήματος.

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα οι εταιρείες καλλυντικών να στραφούν στην παραγωγή προϊόντων φιλικών προς το περιβάλλον. Χωρίς συστατικά που μπορεί να ενοχοποιηθούν για τοξικότητα και επιβλαβείς επιδράσεις στο δέρμα όπως κατά καιρούς έγινε παλαιότερα.

Ο καταναλωτής σήμερα είναι πιο ενημερωμένος, διαβάζει τα συστατικά των προϊόντων που αγοράζει κι αν όχι πρέπει να το κάνει, γιατί είναι αποδεδειγμένο ότι κάθε προϊόν που εφαρμόζουμε στο δέρμα μας απορροφάται από τον οργανισμό μας. Έτσι αναζητά προϊόντα που είναι βιολογικά και Vegan, αλλά θέλει να ξέρει ότι έχουν και τις ανάλογες πιστοποιήσεις.

 

Τι σημαίνει βιολογικό καλλυντικό και τι Vegan;

Τα βιολογικά καλλυντικά είναι ίδια με τα οργανικά τα συμβατικά καλλυντικά, αλλά έχουν πιστοποίηση από κάποιο επίσημο φορέα και φέρουν την ειδική σήμανση στην ετικέτα τους.

Αυτό σημαίνει ότι προέρχονται από βιολογικές καλλιέργειες και καθόλη την διάρκεια της ανάπτυξης έως τη συγκομιδή της πρώτης ύλης υπόκεινται σε αυστηρούς ελέγχους.

Δεν έχουν χρησιμοποιηθεί λιπάσματα, εντομοκτόνα, δεν περιέχουν συνθετικά αρώματα αλλά αιθέρια έλαια, δεν περιέχουν χημικές ουσίες όπως parabens, χρωστικές ουσίες, σιλικόνη και γενικά χημικά που έχουν κατηγορηθεί για εμφάνιση ανεπιθύμητων παρενεργειών .

Επίσης απαγορεύονται ρητά οι δοκιμές σε ζώα.

Είναι δηλαδή απόλυτα φιλικά προς το περιβάλλον και τον άνθρωπο, που σημαίνει ότι δρουν σε αρμονία με τις φυσιολογικές λειτουργίες του οργανισμού μας και είναι βιοδιασπώμενα δηλαδή αφομοιώνονται από το περιβάλλον χωρίς να επιβαρύνουν τη γη και τον υδροφόρο ορίζοντα.

Τα Vegan καλλυντικά δεν είναι απλά φυσικά καλλυντικά είναι πιστοποιημένα καλλυντικά. Δεν περιέχουν κανένα συστατικό που να προέρχεται από το ζωικό βασίλειο σε οποιαδήποτε μορφή. Ακόμη και το κερί μέλισσας. Μπορεί όμως να περιέχουν mineral oils, parabens, χρωστικές, σιλικόνη συστατικά που απαγορεύονται στα βιολογικά καλλυντικά.

 

Είναι πιο αποτελεσματικά από τα συμβατά καλλυντικά;

Τα καλλυντικά έχουν δύο ειδών συστατικά τα ενεργά και τα ανενεργά. Τα ενεργά επιδρούν θετικά στο δέρμα, ενώ τα ανενεργά βοηθούν το προϊόν στην σταθερότητά και την υφή του και η αλήθεια είναι ότι πολλές φορές έχουν κατηγορηθεί για ύποπτες παρενέργειες. Τα βιολογικά καλλυντικά δεν περιέχουν ανενεργά συστατικά άρα τα ενεργά απορροφώνται πολύ καλύτερα.

Τι πρέπει να προσέχει ο καταναλωτής που θέλει να αγοράσει βιολογικά και Vegan καλλυντικά;

Αν θέλουμε να χρησιμοποιούμε καλλυντικά που να είναι βιολογικά και φυτικά ταυτόχρονα, είναι πολύ σημαντικό να έχουν τις δύο πιστοποιήσεις. Αυτή από τη Natrue για τα βιολογικά καλλυντικά και για τα Vegan από τη Vegan Society. Δύο διαφορετικές πιστοποιήσεις για ένα προϊόν! Αυτό αναγράφεται στην ετικέτα του προϊόντος και θα πρέπει να το αναζητάμε.

English
Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.