...
ΓΙΑΤΙ FEMME FATALE ΔΕΝ ΓΕΝΝΙΕΣΑΙ…

…“ΜΟΙΡΑΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ” ΓΙΝΕΣΑΙ

Ίσως η ομορφότερη περίοδος στη ζωή μιας γυναίκας.
Τώρα περισσότερο από ποτέ πρέπει να αγαπήσεις το δέρμα σου. Να του προσφέρεις περισσότερη φροντίδα, μιας και οι αλλαγές που συμβαίνουν καθημερινά στο σώμα σου είναι τόσες πολλές και τόσο γρήγορες, που αν θέλεις να διατηρήσεις την ελαστικότητα, τη λάμψη και τη φρεσκάδα της επιδερμίδας σου δεν θα πρέπει να αμελήσεις ούτε στιγμή. Μάλιστα είναι μία καλή ευκαιρία να υιοθετήσεις συνήθειες που θα σε βοηθήσουν να διατηρήσεις την υγεία αλλά και τη νεανικότητα της επιδερμίδας σου για μια ζωή!

Σχολαστικός καθαρισμός του δέρματος καθημερινά, ενυδάτωση και προστασία από τον ήλιο κάθε πρωί, θρέψη και φροντίδα κάθε απόγευμα. Τακτικά απολέπιση και μάσκες ομορφιάς στο σπίτι. Τακτικός έλεγχος για την ποιότητα του δέρματος και τις φθορές που προκαλεί ο χρόνος από ένα επαγγελματία αισθητικό. Θα σε βοηθήσει να ακολουθήσεις εκείνα τα βήματα που θα σου εξασφαλίσουν την υγεία του δέρματός σου για πάντα!

Α’ τρίμηνο (1η-13η εβδομάδα)

Η αλήθεια είναι πως σε αυτό το τρίμηνο δεν βλέπουμε ιδιαίτερες αλλαγές στο σώμα αν το βάρος παραμένει σταθερό. Αν όμως η εγκυμοσύνη ξεκινήσει με εμετούς σίγουρα θα πρέπει να προσέξεις την ενυδάτωση της επιδερμίδας σου. Από τώρα πρέπει να βάζεις μια πλούσια κρέμα σε όλο το σώμα γιατί οι ραγάδες δεν εμφανίζονται μόνο στην περιοχή της κοιλιάς και του στήθους. Έτσι θα ενισχύσεις την ελαστικότητα όλου του δέρματος.
Στο πρόσωπο τα καλλυντικά που χρησιμοποιείς θα πρέπει να είναι ήπια. Χωρίς αρώματα, parabens, retinoid, salicylic acid, BHA, φορμαλδεΰδη, τολουένιο, μόλυβδο. Επένδυσε σε προϊόντα που περιέχουν βιταμίνη Ε, πανθενόλη, βούτυρο karite και υψηλή αντηλιακή προστασία. Οι ορμονικές αλλαγές μπορεί να φέρουν κηλίδες στο πρόσωπο, η λεγόμενη μάσκα της εγκύου. Είναι ένα συχνό φαινόμενο στις μέλλουσες μητέρες λόγω των οιστρογόνων και της ηλιοφάνειας. Η αλλαγή που συμβαίνει με τις ορμόνες μπορεί να οδηγήσει και σε αλλαγή στην ποιότητα του δέρματος μέχρι και ακμή μπορεί να εμφανιστεί. Ήπιες περιποιήσεις λοιπόν στο πρόσωπο με υποαλλεργικά προϊόντα και χωρίς πολύ δραστικές ουσίες θα ήταν το καλύτερο για αυτό το τρίμηνο. Το μακιγιάζ δεν απαγορεύετε αλλά χρειάζεται προσοχή στα προϊόντα. Η επιδερμίδα αυτή την περίοδο είναι πιο ευαίσθητη και δεκτική σε αλλεργίες. Μια ελαφριά ενυδατική κρέμα με χρώμα και υψηλή αντηλιακή προστασία θα ήταν αρκετή για να βελτιώσει την όψη του προσώπου. Ένα κονσίλερ για να κρύψει τους μαύρους κύκλους στα μάτια, λίγο ρουζ, μια μάσκαρα και ένα λαμπερό γκλος θα ολοκλήρωνε το φυσικό αποτέλεσμα που ταιριάζει σε όλες τις εγκυμονούσες.
Αποτρίχωση θα μπορείς να κάνεις σε όλο το σώμα με κερί, ξυράφι ή θερμόλυση όχι όμως ηλεκτρόλυση και φωτοαποτρίχωση. Όσο για τις αποτριχωτικές κρέμες καλύτερα να τις αποφύγεις. Οι περιποιήσεις στα νύχια επιτρέπονται σε όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Με μόνη επισήμανση τα προϊόντα να μην περιέχουν φορμαλδεΰδη και φυσικά προσέχοντας τώρα περισσότερο την αποστείρωση των εργαλείων και όπου είναι δυνατόν να είναι μιας χρήσεως. Το μόνο που ίσως να σε ενοχλήσει είναι οι μυρωδιές, οπότε καλύτερα να βρίσκεσαι σε ένα χώρο που αερίζεται επαρκώς. Αν υποφέρεις από υπνηλία θεώρησε το δώρο. Κοιμήσου όσο περισσότερο μπορείς γιατί σε λίγο δεν θα έχεις αυτή την πολυτέλεια.

Β’ τρίμηνο (14η-26η εβδομάδα)

Τώρα το πιο πιθανό είναι να έχει σταθεροποιηθεί λίγο η κατάσταση. Είναι η πιο όμορφη περίοδος, απόλαυσε την. Φρόντισε να κάνεις ένα καλό καθαρισμό στο πρόσωπο ή μικροδερμοαπόξεση με κρυστάλλους ώστε να φύγουν να νεκρά κύτταρα, να “ξεμπουκώσει” το δέρμα και να δεχτεί καλύτερα τα προϊόντα που θα βάλεις έτσι θα ανανεωθεί και θα αναπνεύσει. Κάνε ένα καλό πεντικιούρ με πίλινγκ και μάσκα που θα περιλαμβάνει και την περιποίηση στις γάμπες. Θα ανακουφιστούν άμεσα τα πόδια γιατί μη ξεχνάς ότι κουβαλάνε περισσότερο βάρος τώρα και αρχίζουν να πρήζονται.
Επίσης θα ήταν καλό να φροντίσεις για ένα πίλινγκ σε όλο το σώμα. Θα βοηθούσε ώστε να αυξηθεί η ελαστικότητα και η ενυδάτωση της επιδερμίδας. Επίσης τακτικά μασάζ αν όχι σε όλο το σώμα, τουλάχιστον στην περιοχή της πλάτης που καταπονείτε από το επιπλέον βάρος του σώματος αλλά και του στήθους.

Είναι σημαντικό ότι το μασάζ αυτή την περίοδο δεν φέρνει ανακούφιση μόνο στο μυοσκελετικό σύστημα αλλά είναι πολύ ευχάριστο και για την ψυχολογία της εγκύου. Η καθημερινή φροντίδα και ενυδάτωση της επιδερμίδας γίνεται πια επιτακτική ανάγκη γιατί το δέρμα τεντώνεται και προκαλεί φαγούρα.

Γ’ τρίμηνο (26η-40η εβδομάδα)

Το τελευταίο τρίμηνο το βάρος αλλάζει σημαντικά μια και το έμβρυο μεγαλώνει με γρήγορους ρυθμούς. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα το δέρμα να τραβάει ακόμη περισσότερο και να χρειάζεται ακόμη περισσότερη ενυδάτωση. Αν όλους αυτούς τους μήνες φρόντισες και ενυδάτωνες σωστά την επιδερμίδα σου, αυτή θα έχει την απαραίτητη ελαστικότητα και δεν θα νιώθεις έντονα το αίσθημα της φαγούρας στην κοιλιά και το στήθος σου. Τα πόδια σου πιθανόν να τα νιώθεις βαριά και πρησμένα. Επίσης μπορεί να εμφανιστούν κιρσοί και φλεβίτιδα γι’ αυτό φρόντισε να τα ξεκουράσεις με ένα καλό πεντικιούρ που δεν θα σε περιποιηθούν μόνο τα πέλματα αλλά θα σου κάνουν μασάζ και στις γάμπες.
Καλό είναι να έχεις ένα σπρέι με μενθόλη και να ψεκάζεις τα πέλματα και τις γάμπες για να δροσίζονται από την κατακράτηση. Το πρόσωπό σου θα είναι στα καλύτερά του. Θα έχει βέβαια στρογγυλέψει λίγο λόγω βάρους αλλά φρόντισε να κάνεις τώρα μερικές τελευταίες φροντίδες. Μία ωραία ενυδάτωση στο πρόσωπο, τη διόρθωση των φρυδιών σου. Ένα μασάζ σε όλο το σώμα, αποτρίχωση πριν τον τοκετό και ότι άλλο κρίνεις ότι σου χρειάζεται. Γιατί σε λίγο την προσοχή σου θα διεκδικεί το νέο μέλος που θα έρθει στη ζωή σου.

English
Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.